Sommarprogram 2024

22/6, Lördag, kl 14: Midsommargudstjänst på lillgården med Ulf Kundler Ridderstedt och Slitekören. Fika med hembakat bröd som avslutning.

25/6, Tisdag, kl 13 – ca kl 15: Vandring genom högård/änge och strandhage med Anders Lekander från Gotlands Ängskommitté. Vi letar oss fram bland blommor och örter i hagarna och landar vid strandboden där en utställning finns om fiske, de tidiga sommargästerna och andra näringar vid kusten. Fortsätter längs havet upp till gamla Vike fiskeläge och sedan tillbaka till gården via den medeltida vägen. Ca 1,5 km. 100 kr inklusive fika som avslutning.
Anmälan till lolanderholm@gmail.com

Före 15/7: Slåtter. Så snart vi vet lämnas besked om tid här. Alla är välkomna att räfsa och bära hö och alla som hjälper till bjuds på grillad korv och fika. Anmälan till lolanderholm@gmail.com

7/7, Söndag., kl 13: Årsmöte För Vike Minnesgårds Vänner.
                        kl 14 Fest för Minnesgården och dess vänförening. Den inleds med invigning av utställningen om strandlivet i den nyrestaurerade boden och kluriga uppgifter i strandskogen för barn och vuxna. Efteråt fika med hembakat och tårta – Vike Vänner bjuds och andra får betala en slant.

13/7, Lördag: Boge Marknad. På storgården finns fullt av stånd med gammalt och nytt. På lillgården finns fika och korv till försäljning. Minnesgården har bord med lotteri och loppis.

18/7, Torsdag, 18: Alba Tross – Musik från Östergarnslandet.
Alba Tross spelar och sjunger och berättar kring musik från Östergarnslandet med omgivande socknar. Basen är den rika floran av folklig musik som funnits på Östra Gotland, dansmusik förstås  men också visor. Några av öns allra mest berömda sångare kom från vår del av ön. Flera namnkunniga spelmän har satt spår i öns musikhistoria.
Alba Tross består av Åsa Jonsson, Ulrika Sundberg, Henrik Sundberg och Jan Winter. Instrumenteringen är brokig, sången alltid närvarande. Under framträdandet i Vike deltar också några kära vänner och gästartister.
Vi hoppas att ni, precis som vi, ska tjusas av den musik som presenteras även om det i detta sammanhang bara kan bli ett fragment av den musikskatt som finns nästan som i ett dagbrott här på Östra Gotland.

30/7, Tisdag, 10 – 15: Prova att tova en ullfäll/dyna tillsammans med Annika Grandelius från Gotlands Ullverkstad. Anmälning genom Vuxenskolan.